BG EN

Менюта

Първите менюта за ресторант възникват преди близо хилядолетие в Китай. Заради голямото разнообразие на китайската кухня от различните региони, ресторантите не можели да угаждат на всички предпочитания на местните и предлагали определен асортимент от ястия за да улеснят избора на хората . По този начин се появява менюто.

Основните раздели на едно типично меню са „мезета”, „десерти”, „напитки” и „a la carte“. „А la carte“ може да съдържат храни като супи, салати и сосове. Възможно е да има отделни по-малки менюта за деца и възрастни. Менютата за деца могат да бъдат представени под формата на игри или загадки.

Менютата се различават по дължина и изчерпателност на съдържанието, в зависимост от вида на ресторанта. Най-обикновените менюта са отпечатани на един лист хартия, като често срещани са тези, които са съставени от по-голям брой страници. За да бъдат защитени хартиените менюта от заливане с течности и друго замърсяване, се използва, ламиниране или подвързване.

Някои ресторанти използват само текст в своите менюта. В други случаи, ресторанти включват илюстрации и снимки на всяко ястие или на елементи, които са свързана с визията и атмосферата на ресторанта. Съществуват и спомагателни менюта, които могат да бъдат представени в алтернативни формати, защото те са предимно по-кратки от основните такива - меню с предястия или десерти често се представят като хартиена „пирамидка“ на масите, на пластмасова поставка, дървена стойка.

В крайна сметка вида и стила на заведението предопределя обема и визията на менюто си.

Ние имаме дългогодишен опит, подкрепен с множество идеи и начини за изработка, на подходящото за всяко заведение меню.

Най-голямото признание за всеки е, клиентът да остане доволен от предложения продукт.

Ние Ви предлагаме качествени, прегледни менюта с мека или твърда подвързия, с кожена или PVC, шити или ламинирани, със спирала или с тел, за всеки джоб и вкус.